Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne ciastka brownie z kremem z masła orzechowego!

13 lutego 2017

Słodycze to świetny antydepresant oraz sposób na poprawę humoru, dlatego przygotowując ciastka brownie z kremem z masła orzechowego nie ma sensu liczyć kalorii, ponieważ te ciastka rozchmurzą nawet najbardziej depresyjny jesienny dzień. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne, ciastka brownie z kremem z masła orzechowego. Przeczytaj go koniecznie!

Lista niezbędnych składników, potrzebnych do przygotowania pysznego deseru, jakim są ciastka brownie z kremem z masła orzechowego!

W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich produktów jak: 200 gram gorzkiej czekolady + 150 gram dodatkowo, posiekanej, 40 gram masła, dwa jajka, 140 gram drobnego cukru do wypieków, jedna łyżeczka ekstraktu z wanilii, 35 gram mąki pszennej oraz 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia.

<> Przygotowanie pysznego deseru, jakim są ciastka brownie z kremem z masła orzechowego!

Na początku musisz w garnuszku roztopić masło, zdjąć je z palnika, dodać 200 gram posiekanej gorzkiej czekolady, wymieszać. Potem trzeba postawić z powrotem na małą moc palnika i roztopić do końca, mieszając, zdjąć z palnika, odłożyć.
Następnie należy w misie miksera umieścić jajka, cukier i wanilię. Po czym musisz ubić (końcówki miksera do ubijania białek) do otrzymania jasnej i puszystej masy jajecznej, która prawie potroi swoją objętość. Gdy już to zrobisz to należy dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem, ubić, dodać odłożoną masę czekoladową, ubić/zmiksować do połączenia. Potem trzeba dodać resztę posiekanej czekolady (150 gram) i wymieszać. Po czym - tak przygotowaną masę ciasteczkową należy odstawić na 10 minut (nie dłużej i nie krócej) by zgęstniała. Dopiero po tym czasie dwie blachy do ciastek musisz wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie należy na blachę wykładać po jednej łyżce (15 mililitrów) masy brownie, zachowując odstępy. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 8 - 10 minut aż ciasteczka wyrosną i popękają (najlepiej piec je 8 minut z termoobiegiem). Na koniec trzeba wyjąć ciastka z piekarnika i ściągać z blachy dopiero po całkowitym wystudzeniu.

Przygotowanie kremu z masła orzechowego

Aby przygotować krem z masła orzechowego będziesz potrzebować: 280 gram masła orzechowego gładkiego (bez kawałków orzeszków), w temperaturze pokojowej, 80 gram masła, w temperaturze pokojowej, pół szklanki cukru pudru oraz 60 mililitrów śmietany kremówki 30%.
Gdy masz wszystkie niezbędne składniki to musisz masło orzechowe, masło i cukier puder umieścić w misie miksera i ubić do puszystości. Potem należy dodać kremówkę i jeszcze przez moment ubijać.
Na koniec wystudzone ciastka przekładać obfitą ilością kremu orzechowego. I gotowe! Smacznego!